Blues 'n' roll estafette 2012:”Prisoner of the blues” 28 t/m 30 okt, cafe Scooters Leeuwarden
donderdag, 11 oktober 2012 11:48

Op zondag 28 oktober /m 30 oktober is er in Café Scooters weer een nieuwe versie van de Blues ‘n’roll estafette getiteld “Prisoner of the blues”. Initiatiefnemer is zanger/gitarist Anno van der Werf. Café Scooters is een café waar al vele namen speelden en Anno met diverse bands actief is. 28 oktober vanaf 21.00 uur aanstaande speelt hij met zijn Artistic Revenge Bluesrock ‘n’ roll en pop van de bovenste plank. Gitarist Rik Meijer treedt op als special guest in het thema “play that fucking guitar!” Daarna geeft Anno het stokje door aan andere bluesliefhebbers en gevangen van de blues. Het programma hieronder uitgebreid beschreven:  

Blues & Roll Estafette 28 t/m 29 Oktober Flyer

Zondag 28 oktober - “Play that fucking guitar!” Aanvang 21.00 uur 

Anno van der Werf & Artistic Revenge is een gevoel van wraak nemen. “Nou eigenlijk is het een beetje grappig bedoeld en zoek ik in muziek de uitdaging van een goed level” aldus van der Werf. Ik heb een aantal mensen uitgenodigd die op landelijk niveau gescoord hebben. Organiseren combineer ik met muziek en dat blijft mij maar intrigeren. Je moet er een beetje gek voor zijn. Loslaten is het credo. Wraak nemen in de zin van “De durf hebben om de stoute schoenen aan te trekken”. “Geen afwachtende houding maar initiatief”. “Als je het doet dan doe je het goed”.

Anno heeft al 2 solo cd’s gemaakt en heeft daar tot nu toe weinig mee kunnen doen. “Ik wil dat opnieuw op de kaart zetten”. “Ik speel onder mijn eigen naam want dan kan ikzelf mijn begeleiders kiezen”. In het circuit zijn muzikanten vaak met verschillende dingen bezig om er brood uit te halen. Ik creëer dit soort avonden op eigen kracht en zet mezelf dus op nr. 1. Je zou kunnen zeggen een egoding maar geef ook graag aan wat ik van mezelf wil laten zien. Ik ben natuurlijk dol op aandacht daarvoor ben ik ook artiest geworden. Ik heb zelf altijd aan de blues & rock ‘n’ roll en pop kant gespeeld. Ik trek het wel zo breed dat het voor iedereen een leuke middag avond is. Ik ben dol op klassiekers binnen de blues en popmuziek. Zo speel ik ook een aantal dingen van bijvoorbeeld The Beatles. Ik kopieer die en verwerk dat in eigen muziek maar speel voornamelijk nummers en klassiekers van anderen. De hele middag blues is een beetje saai. Een echte purist ben ik dan ook niet maar zit meer aan the rhythm & blues kant. De Stones deden dit destijds heel goed. Eigenlijk waren ze een bluesband maar combineerden met pop zodat ook hier een breder concept ontstaat. De wortels van hun zijn duidelijk. Zo voel ik muziek eigenlijk ook.

Met de blues ‘n’ roll estafette wil ik mensen bij elkaar brengen. Dat is een kracht die ik bij mezelf heb ontdekt. Zowel een goede band als publiek. Het is me in het verleden in Leeuwarden vaak gelukt. Een goede band samenstellen, posters maken en ophangen, persberichten de deur uit doen, repeteren en ervoor gaan. Een aantal avonden kwamen wel meer dan 500 mensen. Ik heb dat een tijdje laten liggen maar wil weer even vol gas vooruit. Ik speel graag elektrisch gitaar in een band. “Daarnaast zing ik alles zelf om die ongelofelijke aandachtsdrang in te vullen”. (lacht). Ik ben wel een beetje een frontman. Ik zie mezelf als een enthousiast sociale speler en kan mensen“triggeren” mee te doen. Bandleden geloven mij (lacht). Verder is dit voor mij ook een leuke poging om mijn ideeën uit te kristalliseren. Muziek is een soort levensopdracht en essentie aan het worden. Featuring: Rik Meijer - Gitaar ,Gerrit Veen - bas ( Ex Herman Brood, AA & The doctors) Marcel Wolthof - Drums (Ralph de Jong), Anno van der Werf - Gitaar/ zang. 

Maandag 29 oktober - Rock blues night, Aanvang 21.00 uur

 

The Tumbling down show (acoustic blues)

Anno waagt zich aan akoestische blues....Gerrit Veen gaat hem een handje helpen om deze stijl uit hem te trekken. Robert Johnson en vrolijke blues waar je weer lekker depressief van wordt.

 

Shotgun shacks Rock blues

"Blues met een stevige bite en een vintage randje" 

Shotgun shacks blues band is een niet alledaagse rauwe bluesband uit Leeuwarden. Bij de Shotgun shacks blues band is het krakende gitaarsolo's van de bovenste plank. Het repertoire is afwisselend en dynamisch door een mix van stevige blues met krakende solo's tot gevoelige songs met een vleugje slide gitaar. Wij vertolken muziek van o.a. Freddie King, Stevie Ray Vaughan, Albert King, Jimi Hendrix, Albert Collins, The Allman Brothers en Elmore James. De muziek kenmerkt zich door de vintage sound van de jaren '60 en '70. De band is geformeerd rond gitarist en zanger Richard van Nood begeleid door Jolling Lodema op gitaar, David van der Zee op de basgitaar en Lars Korpershoek achter het slagwerk. 

 

Dinsdag 30 oktober De FRYSKE BLUESJUN, Aanvang 21.00 uur  

THE HEALERS

Onvervalste Fryske blues. Healers is de naam van een bluesband uit de Gemeente Opsterland in de Friese Wouden. De band startte in 1998 als coverband. Sinds 2004 richt de groep zich op Friese blues. 

De band bestaat uit Jehannes Veenstra (gitaar, zang en percussie), Iede Hoekstra (gitaar), Bauke de Grouw (gitaar, banjo, piano en orgel), Marten Scholten (drums en zang), Ruurd Huitema (bas) en Feiko Wouda (mondharmonica en percussie).

Samen met de Foeke van Bruggen treedt de band op als Foeke en de Healers. 

HEIN JAAP HILARIDES -"DE-HEIN-JAAP-PIANO" - Der Wer 'k wegkom+ Band

Bildtse Blues en boogie muzikant uit het Texas van Friesland. Hij schrijft in het Bildts en heeft een aantal bekende friese muzikanten in zijn gelederen. Hein Jaap speelde vroeger als songwriter/pianist en toetsenist in Wiegels Wjukkel Masine. Daarna verschoof het accent naar het schrijven van Friese boeken.Naast zijn schrijvers activiteiten is hij nog zeer actief in de muziek. “Der wer 'k wegkom” is alweer de derde in de reeks van Bildstalige cd's die hij eerder op zijn naam schreef.

Hein Jaap is overgoten met blues en hanteert dit als basis voor de boogie woogie. Er is een woord dat zegt "DE-HEIN-JAAP-PIANO". Kom hem beluisteren en je zult genieten van deze Boogie Woogie virtuoos. Daarnaast zingt hij zijn eigen teksten in het Bildts. Grappig, Charmant, Passie, Taalkundig, Cultureel, Fun en muziekliefhebber zijn woorden die bij hem horen. De bezetting: Hein Jaap - Piano zang, Oeds Bouwsma Bas, Rik Meijer - Gitaar, Hendrik Elings drums 

After midnight Blues:

We luisteren naar DVD's en kijk naar groot scherm naar onze voorbeelden. Sigaretten, whisky bier en alles wat nodig is om ons een flinke kater te bezorgen waar nog jaren over wordt nagesproken. 

////////

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Anno van der Werf, Tel: 0621665040, email: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. en www.facebook.com/anno1973. www.cafescooters.com