Vrijdag 21 juni Staan de Shacks in de Voorronde van Clash of the coverbands Benelux Edtion 2013
zaterdag, 15 juni 2013 13:14

The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014 in Muziekcafé Scooter'S in Leeuwarden

 

Vrijdag 21 juni a.s. vindt in Muziekcafé Scooter'S in Leeuwarden een Voorronde plaats voor het 10e seizoen van de grootste bandcompetitie 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014' voor Regio Noord Nederland (Friesland/Groningen). Vier bands gaan ieder met een 45 minuten durende set de muzikale strijd met elkaar aan voor een plaats in de regionale finalerondes en worden in twee categorieën beoordeeld: door de vakjury en door het publiek. In beide categorieën plaatsen de winnaars zich direct voor de regionale finalerondes.


De line-up in willekeurige volgorde:

- Shotgun Shacks: Blues coverband uit Leeuwarden

- The Life & Death Brigade: Classic Rock coverband uit Joure

- Splintercell: Rock coverband uit Appingedam

- Stormbringer: Classic Rock coverband uit Groningen

Scooter'S, Ruiterskwartier 61 & 63 in Leeuwarden, opent om 21.30 uur haar deuren en het programma begint om 22.00 uur. Entree is gratis.

 

The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014'

Na zeven spectaculaire seizoenen van ‘The Clash of the Cover Bands’ is de grootste bandcompetitie van Nederland ook naar België en Luxemburg gegaan. Vanaf 2011 is 'The Clash' internationaal, nog groter en vooral… nóg spannender geworden en gaat ook in 2013 weer op zoek naar de beste en de populairste coverband van de Benelux.

 

‘The Clash of the Cover Bands’ is in de afgelopen negen jaar uitgegroeid tot de grootste bandcompetitie van de Benelux. Jaarlijks vinden er tientallen spectaculaire events plaats door het hele land die ruim 60.000 bezoekers trekken. Omdat er elk jaar meer belangstelling voor deze competitie is dan plaats, wordt er een voorselectie gehouden. Van de 1.500 tot 1.800 bands die zich per jaar aanmelden worden er ruim 300 geselecteerd om deel te nemen aan de voorrondes/selectierondes.

 

Elk jaar strijden deze coverbands op de bekendste poppodia om de 'The Clash of the Cover Bands Awards' met de bijbehorende titels ‘Beste coverband van Nederland’ (vakjury) en ‘Populairste coverband van Nederland’ (publiek). De twee winnaars mogen zich dus en jaar lang de ‘Beste en populairste coverband van de Benelux’ noemen!

In dit nieuwe seizoen zijn de finalerondes in Nederland verdeeld in drie regio's (Noord-Oost, Zuid en West) en België/Luxemburg.

De poppodia voor de Regio Noord-Oost Nederland zijn komend seizoen o.a. Metropool in Hengelo, Poppodium Estrado in Harderwijk en Muziekcafé Scooter'S in Leeuwarden. De winnaars van deze regio nemen het in de BENELUX Semi-Finals op tegen de andere regionale winnaars. De Grand Finale, waar de hoofdprijzen worden verdeeld, vindt zoals ieder jaar plaats in Poppodium 013 in Tilburg.

 

De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ krijgen naast de eeuwige roem en naamsbekendheid:

- CD-contract met videoclip en bijbehorende plugging en distributie in de Benelux

- Presentatie/release avond

- Tour van 20 optredens door de gehele Benelux

 

De winnaar van 'The Clash of the Cover Bands Public's Favourite Award 2011/2012' Rock coverband Koyle stond de afgelopen maanden in de Mega Top-100 met haar gewonnen single/videoclip End Of June. Meer info hierover vind je op onze website www.theclashofthecoverbands.com.

 

Gedurende hun deelname worden de bands begeleid en gecoacht om zo het aanwezige talent optimaal naar een hoger niveau te tillen.

 

Inschrijven

Speel jij ook in een coverband of tributeband en zijn jullie klaar om de hele Benelux te veroveren? Geef je dan op voor ‘The Clash of the Cover Bands – The BENELUX Edition 2013/2014 en laat je horen!

Via www.theclashofthecoverbands.com kun je je coverband inschrijven voor deze nieuwe editie van de grootste bandcompetitie van de Benelux! Ook vind je hier meer informatie over deze spectaculaire bandcompetitie.