Bolswarder Blues Night begint dit jaar op terras
dinsdag, 10 september 2013 10:10

BOLSWARD – Anders dan voorgaande jaren start de Blues Night Bolsward zaterdag 14 september om 20.30 uur op het terras op het Marktplein met 12 Bar Grooves als opwarmer. Om 22.30 uur barst de Blues los in de horeca.

De 12 Bar Grooves is opgericht in 2003. Het geluid van 12BG wordt bepaald door mondharmonica, een ruige strot, gitaarrifs en een stevige ritmesectie met Fender versterkers en gitaren. De band kent een traditionele Chicago blues opstelling. 12BG speelt op het terras voor de Wijnberg

In een straal van zo’n 300 meter treden zaterdagavond later zeven bands op.

In Lunchroom Miedema speelt The Shotgun shacks Blues Band. Dit is een niet alledaagse rauwe bluesband uit Leeuwarden. De band speelt een mix van stevige blues met krakende solo’s tot gevoelige songs met een vleugje slide gitaar.

Mocambo, wat in het Portugees staat voor ‘hoerenkast’ speelt dit jaar in De Hut van Oom Tom. De band is begonnen als SRV tribute band, maar is in 2008 overgestapt op Texas Blues. Van slepende slowblues tot dampende, zwetende en swingende Texas Blues.

Bij de Blauwpoort speelt de viermansformatie The Bullfrog Blues Band de stevige blues à la Walter Trout, John Mayer, Joe Bonamassa & Rory Gallagher. De band is opgericht door Taco ‘The Bullfrog’ Verweel, genoemd naar een grote, exotische kikkersoort. De band bestaat verder uit Henk van Driel, Ed Vrijland en sinds vorig jaar Steef Lind.

Het Barchje haalt de Little Boogie Boy in huis. Happy Blues is blues met een grote lach op het gezicht, hoe groot de ‘ernst’ van de bezongen tragedies soms ook is. Denk bijvoorbeeld aan de minnaar die het huis van zijn beste vriend verlaat na een nummertje met diens vrouw en die en passant nog even manliefs prachtige nieuwe schoenen aanschiet … Wat is er dan eigenlijk erger: je overspelige vrouw of de mooie nieuwe schoenen die je kwijt bent…

De Ruben Hoeke Band is te beluisteren in café ‘t Diekje. Geinspireerd door de lp’s ‘Cricklewood Green’ van Ten Years After en ‘A Hard Road’ van John Mayall richt hij als veertienjarige Blues on the Road op. Later speelt hij met gerenommeerde blueslegendes en af en toe met zijn vader Rob Hoeke. De Ruben Hoeke Band brengt een grote mix van Soul, Rock, Pop, zompige Boogie en stampende Rhythm & Blues. Dit jaar bracht de formatie een nieuwe cd uit.

Een kruising tussen Blues en Big Rock. Zo wordt de muziek van The Duketown Dogs ook wel omschreven. Deze formatie staat in café De Posthoorn. Vooral gitaar en zang bepalen het geluid van deze band. The Duketown Dogs heeft inmiddels twee platen op de markt gebracht.

Voorverkoop buttons bij ‘t Diekje, de Posthoorn, Miedema en Cafetaria Coco.

 

Bron: http://www.bolswardsnieuwsblad.nl/evenementen/28806/bolswarder-blues-night-begint-dit-jaar-op-terras/