Nieuws
Recentie Bluesmagazine: Bluesfestival Lelystad 1 mrt 2014
woensdag, 10 september 2014 12:40

Verslag: Blues Festival Lelystad, 1 maart 2014

Bron: http://www.bluesmagazine.nl/verslag-blues-festival-lelystad-1-maart-2014/

Blues Festival in Lelystad

Verslag Blues Festival Lelystad, 1 maart 2014

Tekst en foto’s: Jurry Visser

Op de eerste dag van de meteorologische lente togen we naar Lelystad, waar ’s avonds in acht cafés bluesbands van verschillende pluimage speelden.

We startten om 20.00 uur in de bar van het Apollo Hotel. Daar speelden de uit Antwerpen afkomstige Bugaboos. Ondanks het feit dat het publiek hier nog niet in groten getale aanwezig was, hadden de muzikanten, onder aanvoering van zangeres Kath B., er zin in. Kath heeft een ietwat rauwe stem die zeer geschikt is voor het zingen van gevoelige bluesnummers. Na ongeveer drie kwartier vertrokken we naar ’t Koetshuys, waar Suzy Rocks in een nogal rokerige atmosfeer stond te spelen. Een goeie band die in deze zaak helaas niet helemaal goed tot zijn recht kwam en een groter podium verdient!

Onze volgende stop was De Lantaarn, waar het inmiddels behoorlijk druk was. Gaandeweg de avond begon de publieke belangstelling voor het Blues Festival in Lelystad te groeien. In De Lantaarn speelden de Bluesbreakers uit Lopik onder aanvoering van gitarist/ zanger Dik Korving. Zij wisselden traditional bluessongs af met bluesrock. Opvallend in deze band is de doorleefde zang van toetsenist Fransesco Frentrop, die soms aan Joe Cocker doet denken.Blues Festival Lelystad Vervolgens door naar La Plaza, waar Flat Tire een zeer energiek optreden neerzette. Als ik dit verslag niet had hoeven te schrijven was ik waarschijnlijk bij de jongens van Flat Tire blijven hangen. Onder aanvoering van de zeer charismatische Benjamin “Harmonica” Streuper werden er diverse swingbluesnummers gespeeld. Benjamin bespeelt zijn bluesharp op weergaloze wijze, zingt daarbij ook nog eens lekker swingend en weet zich ondersteund door een prima stel bandleden.

Omdat er in Lelystad nog meer te horen en te zien was moesten we helaas de kou weer in voor een bezoek aan Cafe De Drie Apen. Hier speelde Shotgun Shacks met de uitstekende gitarist/ zanger Richard van Nood. Richard is een van de mensen, die mede zorgt voor een revival van de blues onder jonge muzikanten in Nederland. Ook bij dit optreden had ik, net als bij Flat Tire, wel wat langer willen blijven, maar er wachtten ons nog een paar bands en de tijd begon te dringen. Na een geweldige versie van Hey Joe van Jimi Hendrix lieten we Shotgun Shacks achter ons en gingen we naar Just Inn voor een optreden van Bluesstep, die oude en wat nieuwere bluesnummers op eigen wijze speelden.

Blues Festival Lelystad Door tijdgebrek zijn we er niet in geslaagd de laatste twee café’s ook nog aan te doen, maar dat gaan we volgend jaar zeker goedmaken.

Het Blues Festival in Lelystad is een goed georganiseerd evenement, waar veel muziekliefhebbers op afkomen. Dankzij het gevarieerde aanbod van bands is er voor eenieder wel wat wils. Wij keerden in ieder geval zeer tevreden huiswaarts en zijn volgend jaar zeker weer van de partij!

Website: www.bluesfestivallelystad.nl

Blues Festival Lelystad

 
Bolswarder Blues Night begint dit jaar op terras
dinsdag, 10 september 2013 10:10

BOLSWARD – Anders dan voorgaande jaren start de Blues Night Bolsward zaterdag 14 september om 20.30 uur op het terras op het Marktplein met 12 Bar Grooves als opwarmer. Om 22.30 uur barst de Blues los in de horeca.

De 12 Bar Grooves is opgericht in 2003. Het geluid van 12BG wordt bepaald door mondharmonica, een ruige strot, gitaarrifs en een stevige ritmesectie met Fender versterkers en gitaren. De band kent een traditionele Chicago blues opstelling. 12BG speelt op het terras voor de Wijnberg

In een straal van zo’n 300 meter treden zaterdagavond later zeven bands op.

In Lunchroom Miedema speelt The Shotgun shacks Blues Band. Dit is een niet alledaagse rauwe bluesband uit Leeuwarden. De band speelt een mix van stevige blues met krakende solo’s tot gevoelige songs met een vleugje slide gitaar.

Mocambo, wat in het Portugees staat voor ‘hoerenkast’ speelt dit jaar in De Hut van Oom Tom. De band is begonnen als SRV tribute band, maar is in 2008 overgestapt op Texas Blues. Van slepende slowblues tot dampende, zwetende en swingende Texas Blues.

Bij de Blauwpoort speelt de viermansformatie The Bullfrog Blues Band de stevige blues à la Walter Trout, John Mayer, Joe Bonamassa & Rory Gallagher. De band is opgericht door Taco ‘The Bullfrog’ Verweel, genoemd naar een grote, exotische kikkersoort. De band bestaat verder uit Henk van Driel, Ed Vrijland en sinds vorig jaar Steef Lind.

Het Barchje haalt de Little Boogie Boy in huis. Happy Blues is blues met een grote lach op het gezicht, hoe groot de ‘ernst’ van de bezongen tragedies soms ook is. Denk bijvoorbeeld aan de minnaar die het huis van zijn beste vriend verlaat na een nummertje met diens vrouw en die en passant nog even manliefs prachtige nieuwe schoenen aanschiet … Wat is er dan eigenlijk erger: je overspelige vrouw of de mooie nieuwe schoenen die je kwijt bent…

De Ruben Hoeke Band is te beluisteren in café ‘t Diekje. Geinspireerd door de lp’s ‘Cricklewood Green’ van Ten Years After en ‘A Hard Road’ van John Mayall richt hij als veertienjarige Blues on the Road op. Later speelt hij met gerenommeerde blueslegendes en af en toe met zijn vader Rob Hoeke. De Ruben Hoeke Band brengt een grote mix van Soul, Rock, Pop, zompige Boogie en stampende Rhythm & Blues. Dit jaar bracht de formatie een nieuwe cd uit.

Een kruising tussen Blues en Big Rock. Zo wordt de muziek van The Duketown Dogs ook wel omschreven. Deze formatie staat in café De Posthoorn. Vooral gitaar en zang bepalen het geluid van deze band. The Duketown Dogs heeft inmiddels twee platen op de markt gebracht.

Voorverkoop buttons bij ‘t Diekje, de Posthoorn, Miedema en Cafetaria Coco.

 

Bron: http://www.bolswardsnieuwsblad.nl/evenementen/28806/bolswarder-blues-night-begint-dit-jaar-op-terras/

 

 
De Shotgun Shacks gaan door naar de Kwartfinales van de Clash of the Coverbands 2013/2014
dinsdag, 25 juni 2013 06:03

Shotgun Shacks

Pop, Rock coverband The Life & Death Brigade uit Joure wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013

Blues coverband Shotgun Shacks uit Leeuwarden en Rock coverband Stormbringer uit Groningen met publieksprijs naar finalerondes Regio Noord Nederland

 

Vrijdag 21 juni jl. vond in Muziekcafé Scooter’S in Leeuwarden een voorronde plaats voor Regio Noord Nederland in de grootste bandcompetitie van de Benelux: The Clash of the Cover Bands. Vier bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan voor een plaats in de Kwartfinales en werden beoordeeld door de vakjury en het publiek. 8-mans Pop, Rock coverband The Life & Death Brigade uit Joure wist zich naar de overwinning bij de vakjury te spelen. 4-mans Blues coverband Shotgun Shacks uit Leeuwarden en 5-mans Rock coverband Stormbringer uit Groningen eindigden met een gelijk aantal stemmen beide op de 1e plaats bij de publieksstemmen. Daarmee gaan deze drie bands door naar de Kwartfinale van deze regio die in oktober zal plaatsvinden ook in Muziekcafé Scooter’S. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’ worden beloond met een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

 

De eerste band van deze voorronde was 4-mans Rock coverband Splintercell uit Appingedam. Met repertoire van o.a. 3 Doors Down, Van Halen en Golden Earring zorgden de mannen voor een prima opening van deze avond.

 

Met Shotgun Shacks uit Leeuwarden stond er weer eens een echte Bluesband op het podium van ‘The Clash’. Met nummers van o.a. Albert King, Stevie Ray Vaughan en Albert Collins wisten de vier mannen de juiste snaar te raken bij het publiek en scoorde een gedeelde 1e plaats bij de publieksstemmen. Shotgun Shacks staat hiermee in de Kwartfinale van Noord Nederland die in oktober wordt gehouden ook in Muziekcafé Scooter’S in Leeuwarden.

 

5-mans Rock coverband Stormbringer uit Groningen wist met nummers van o.a. Supertramp, Deep Purple en Focus ook flink te scoren bij de publieksstemmen en behaalde een gedeelde 1e plaats. Ook Stormbringer staat in de Kwartfinale van Noord Nederland.

 

Met nummers van o.a. Don Henley, Human League en The Cure wist 8-mans Pop coverband The Life & Death Brigade uit Joure de vakjury te overtuigen dat zij de beste van deze voorronde was. Met veel gevoel voor entertainment wist de band ook het publiek goed in beweging te krijgen. Als vakjury-winnaar van deze voorronde staat The Life & Death Brigade in de Kwartfinale van Noord Nederland.

 

Inschrijven

Speel jij ook in een coverband of tributeband en zijn jullie klaar om de hele Benelux te veroveren? Geef je dan op voor ‘The Clash of the Cover Bands – The BENELUX Edition en laat je horen!

Via www.theclashofthecoverbands.com kun je je coverband inschrijven! Ook vind je hier meer informatie over deze spectaculaire bandcompetitie.

 
Vrijdag 21 juni Staan de Shacks in de Voorronde van Clash of the coverbands Benelux Edtion 2013
zaterdag, 15 juni 2013 13:14

The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014 in Muziekcafé Scooter'S in Leeuwarden

 

Vrijdag 21 juni a.s. vindt in Muziekcafé Scooter'S in Leeuwarden een Voorronde plaats voor het 10e seizoen van de grootste bandcompetitie 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014' voor Regio Noord Nederland (Friesland/Groningen). Vier bands gaan ieder met een 45 minuten durende set de muzikale strijd met elkaar aan voor een plaats in de regionale finalerondes en worden in twee categorieën beoordeeld: door de vakjury en door het publiek. In beide categorieën plaatsen de winnaars zich direct voor de regionale finalerondes.


De line-up in willekeurige volgorde:

- Shotgun Shacks: Blues coverband uit Leeuwarden

- The Life & Death Brigade: Classic Rock coverband uit Joure

- Splintercell: Rock coverband uit Appingedam

- Stormbringer: Classic Rock coverband uit Groningen

Scooter'S, Ruiterskwartier 61 & 63 in Leeuwarden, opent om 21.30 uur haar deuren en het programma begint om 22.00 uur. Entree is gratis.

 

The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014'

Na zeven spectaculaire seizoenen van ‘The Clash of the Cover Bands’ is de grootste bandcompetitie van Nederland ook naar België en Luxemburg gegaan. Vanaf 2011 is 'The Clash' internationaal, nog groter en vooral… nóg spannender geworden en gaat ook in 2013 weer op zoek naar de beste en de populairste coverband van de Benelux.

 

‘The Clash of the Cover Bands’ is in de afgelopen negen jaar uitgegroeid tot de grootste bandcompetitie van de Benelux. Jaarlijks vinden er tientallen spectaculaire events plaats door het hele land die ruim 60.000 bezoekers trekken. Omdat er elk jaar meer belangstelling voor deze competitie is dan plaats, wordt er een voorselectie gehouden. Van de 1.500 tot 1.800 bands die zich per jaar aanmelden worden er ruim 300 geselecteerd om deel te nemen aan de voorrondes/selectierondes.

 

Elk jaar strijden deze coverbands op de bekendste poppodia om de 'The Clash of the Cover Bands Awards' met de bijbehorende titels ‘Beste coverband van Nederland’ (vakjury) en ‘Populairste coverband van Nederland’ (publiek). De twee winnaars mogen zich dus en jaar lang de ‘Beste en populairste coverband van de Benelux’ noemen!

In dit nieuwe seizoen zijn de finalerondes in Nederland verdeeld in drie regio's (Noord-Oost, Zuid en West) en België/Luxemburg.

De poppodia voor de Regio Noord-Oost Nederland zijn komend seizoen o.a. Metropool in Hengelo, Poppodium Estrado in Harderwijk en Muziekcafé Scooter'S in Leeuwarden. De winnaars van deze regio nemen het in de BENELUX Semi-Finals op tegen de andere regionale winnaars. De Grand Finale, waar de hoofdprijzen worden verdeeld, vindt zoals ieder jaar plaats in Poppodium 013 in Tilburg.

 

De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ krijgen naast de eeuwige roem en naamsbekendheid:

- CD-contract met videoclip en bijbehorende plugging en distributie in de Benelux

- Presentatie/release avond

- Tour van 20 optredens door de gehele Benelux

 

De winnaar van 'The Clash of the Cover Bands Public's Favourite Award 2011/2012' Rock coverband Koyle stond de afgelopen maanden in de Mega Top-100 met haar gewonnen single/videoclip End Of June. Meer info hierover vind je op onze website www.theclashofthecoverbands.com.

 

Gedurende hun deelname worden de bands begeleid en gecoacht om zo het aanwezige talent optimaal naar een hoger niveau te tillen.

 

Inschrijven

Speel jij ook in een coverband of tributeband en zijn jullie klaar om de hele Benelux te veroveren? Geef je dan op voor ‘The Clash of the Cover Bands – The BENELUX Edition 2013/2014 en laat je horen!

Via www.theclashofthecoverbands.com kun je je coverband inschrijven voor deze nieuwe editie van de grootste bandcompetitie van de Benelux! Ook vind je hier meer informatie over deze spectaculaire bandcompetitie.

 


Pagina 1 van 2